Ismét aranyérmet szerzett és Tata város polgármesterének különdíját is elnyerte Kajdácsi Petra cukrásztanuló, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Szamos Mátyás Technikum és Szakképző Iskola tizenharmadik évfolyamos diákja.
Ezúttal a hétvégén, Tatán megrendezett Farsang Kupa országos gasztronómiai bajnokságon ért el első helyezést. Legutóbb január elején írtunk róla, amikor az Illésy Gasztro Kupán diadalmaskodott. Felkészítő tanára Hóra-Bereknyei Katalin mestercukrász, szakoktató.
A hagyományos Farsang Kupát a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával rendezték meg Tatán, amelyen cukrászok, szakácsok, felszolgálók és a pék szakmát tanulók versenyeztek. A cukrászok között mintegy ötven diák versengett. Kajdácsi Petra két kikészített terméket, egy dísztortát és két különleges francia desszertet készített. A tizenhat tagú zsűri különösen nagyra értékelte a csepeli diák teljesítményét, tehát egyértelmű volt, hogy Petra kapja az aranyérmet. Vele volt Hóra-Bereknyei Katalin, aki így számolt be lapunknak a versenyről. „A zsűri kiemelkedőre értékelte a dísztorta díszítését, mert elmondásuk szerint ilyet még nem láttak. Egyaránt dicsérték a tortát, amely színvilágában, harmóniájában, ízében, újszerűségében, díszítésében kimagasló teljesítményre utalt. A színek megválasztása sokat számít: előzőleg hat színárnyalatot kevertünk ki, mire a hetedik lett az igazi, a pisztácia zöld. A zsűri tagjai közölték Petrával, hogy várják vissza a felnőttek versenyén is, mert óriási tehetség.”
Cs. A.