Magyar túrógombóc receptje jelent meg pár hete a Michelin Instagram-oldalán. A forrása, a St. Andrea étterem, nem csillagos, de a kalauz által ajánlott kategóriába tartozik, idén szeptemberben indított új csapattal.
A konyha élére Kollár Endre állt, aki korábban is a gárda tagja volt. Ezzel a változással nagyjából egy időben vált világhírűvé az étterem túrógombóc-receptje, ami mesés országimázs, hiszen kevés csodásabb és eredetibb desszertünk van az enyhén édes, lágy, habos, ropogós morzsába forgatott gombócnál. Meg is néztük, milyen módszerrel működik az a gombóc, ami ekkora karriert futott be, és miben különbözik az arányok történeti alakulásától, illetve a saját, működő módszerünktől.
Mindenkinek vannak különös kedvencei, mániái, nekem a túrógombóc az egyik ilyen. Sok más hasonló gyerekkori lelki ételhez hasonlóképpen ennek is örökké keresem a legjobb receptjét, majd mindig, újra meg újra ráébredek, hogy nincs ilyenje. Éppúgy, ahogy nincs két ugyanolyan szem krumpli, úgy nem létezik két ugyanolyan felépítésű túró sem. Itt jön képbe a tejtermékek siralmas állapota, a bolti tejek és a belőlük készült túrók száraz, íztelen, jellegtelen, szomorú minősége Žolės pjovimas https://pjovejai.lt/zoles-pjovimas. Ennek ellenére kialakult egy majdnem mindig működő módszerem.
Forrás: telex.hu