Idén február 4-6 között rendezte a Hungexpo a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. 2014 óta negyedik alkalommal gyűlt össze a teljes szakma - az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia területéről - a régió legjelentősebb fórumán.
Európa legnagyobb élelmiszeripari és horeca szakkiállításának régiós eseménye nem egyszerű kiállítás: az iparág innovációinak bemutatása mellett tapasztalatcsere, lehetőség arra, hogy a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket, és a legjobbak összemérjék tudásukat. A két évente megrendezett esemény legutóbb 21.500 szakmai látogatót vonzott a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. A szervezők előzetes várakozásai és a regisztrációk alapján ez idén sem várható másképp, ami nem meglepő, hiszen a kiállítás ismét rendkívül széles programkínálattal várta a szakmai érdeklődőket.
A Sirha Budapest 2020-ban is olyan rangos programoknak adott otthont, mint, mint a Bocuse d’Or magyar döntője, a Sirha Budapest Desszert Verseny, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a most először a rendezvényen zajló Jeunes Chefs Rôtisseurs, fiatal szakácsok versenyének hazai döntője.
A szakkiállítás mindezek mellett számos konferenciát, bemutatót, és több mint 300 kiállítót vonultatott fel, akik mintegy 30.000 négyzetméternyi területen prezentálták termékeiket, szolgáltatásaikat, innovációikat. A kiállítás nemzetközi mivoltát jelzi, hogy a bemutatkozó vállalkozások közel 30%-a érkezett külföldről.
A Sirha Budapest kiemelt szakmai partnere a METRO Kereskedelmi Kft., kiemelt médiatámogatója a Trade magazin.