Tokió, Helsinki és Brüsszel után 2021 óta a Washingtoni Magyar Nagykövetségen dolgozik Szabó Balázs, akinek a fogásaiért megőrülnek az amerikaiak.
A séf pörkölttel és házi készítésű nokedlivel nyűgözte le az amerikai gasztro-sajtót, de a lángos is nagy sikert aratott. A magyar embereknek talán mindennapinak tűnhet ez az egyszerű egytálétel, de Washingtonban mégis nosztalgikus hangulata van, különlegesnek számít, és sokan szeretik.
Az NBC washingtoni kiadásában foglalkozott a magyar séffel, ahol a legtrendibb menüket és fogásokat sorolták fel, amelyek 2024 telét meghatározzák. Szabó Balázs immár 12 éve dolgozik különböző nagykövetségeken szerte a világban, és immár három éve a Washingtoni Magyar Nagykövetség séfje. A séf szaktudására a Darcy Hotel is felfigyelt, ami után egy együttműködést is kezdeményeztek a követség konyhájával.
A Darcy Hotelben működő Gerrard Street Kitchen vezető szakácsa, Chef Ali gondoskodott arról, hogy Balázs instrukciói az ételek elkészítésével kapcsolatban maradéktalanul megvalósuljanak.
Az NBC által kiemelt menüért egyébként – ha valaki a hozzá kínált borsort is kéri – 25 ezer forintot kérnek az ottani Torkos Csütörtöknek megfelelő akció keretében. Előételnek kevert zöldsalátát kapunk citrusos olívaolajjal, majd jön főételként a vörösboros marhapörkölt, házi nokedlivel, befejezésül pedig egy nagyon finom mogyorós csokoládétorta szeletet kínálnak.
A magyar séf további rendezvényeken és együttműködések keretében is népszerűsíti majd a magyar konyhát. Legközelebb a nagykövetségek séfjei reprezentálják majd a nemzeti fogásokat, ahol a nagyközönség Balázs menüjét is megkóstolhatja majd.