A mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban is egyre kevesebb munkavállaló a briteknél – a Brexit és a COVID-19 világjárvány hatására -, ugyanúgy, mint a gazdaság egyéb szegmenseiben. A húsiparban érdekeltek a fogvatartottakban látják a lehetőséget, hogy az egyre mélyülő munkaerőhiányt pótolni tudják.
Már egyes cégek rajtra készen állnak az átképzésre
„Felvettük a kapcsolatot az Igazságügyi Minisztériummal, hogy megvizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy tudnánk alkalmazni fogvatartottakat az ágazatban” – mondta Tony Goodger, a Független Hússzállítók Szövetségének (AIMS) szóvivője a FoodIngredientsFirst-nek.
Van példa az ilyen jellegű foglalkoztatásra, már dolgoznak fogvatartottak ilyen jellegű munkakörben, jellemzően jól viselkednek, tanulni akarnak. Több esetekben nyilatkoztak arról, hogy a szabadulást követően is az ágazatban szeretnének munkát vállalni.
Forrás: agraragazat.hu