Az egész úgy kezdődött, hogy hamburgerre fájt a fogam. Olyanra, ami nagy. Olyanra, ami laktató. Olyanra, ami gazdaságos.
No, akkor irány a hozzávalókért: hamburgerhús, hamburger zsemle, zöldségek ízlés szerint; esetemben fejes saláta, vöröshagyma; valamint a kötelező ketchup és mustár. Most ne vitázzunk arról, hogy ez jó-e vagy sem, mert nem ez a lényeg.
Hús tekintetében az egyik "A" betűvel kezdődő nevű áruházláncban kapható kapható változatra esett a választás:
Kezdődhet a sütés. A folyamat végeztével nem ismertem rá a pogácsákra, muszály volt lemérni. A megvásárolt "hús" nettó tömege 500 g. Kisütés után pedig :
Nem vagyok gyakorló szakács, de nyilvánvaló, hogy a 40 (!) százalékos különbség abból adódott, hogy a termék ennyi VIZET tartalmazott, ami a sütés során eltávozott...
Bevallom a jelenség hatására meglehetősen átvert érzésem támadt. Ha te értesz az élelmiszerekhez, tőled kérdem. Jogosan?