Egyszer volt, hol nem volt egy szakácskönyv, ami a főzést és a gluténmentes ételeket is megszeretteti a gyerekekkel - egy hiánypótló kötet jelent meg az idei Egészség világnapján, április 7-én!
A legújabb gluténmentes recepteket tartalmazó mesereceptkönyv megtanítja a családot arra, hogy egy gyerekkel is lehet úgy főzni, hogy közben ne váljon csatatérré a konyha. Ez a könyv óriási segítséget jelenthet a sok esetben gluténérzékeny ADHD-s gyermekeket nevelő szülőknek, de óvodástól a kisiskolás korig mindenkit közelebb hoz a főzés öröméhez! Már a legkisebbek is felfedezhetik, hogy a pizzán és a hamburgeren túl is van élet.
A magyar főzőiskola szerint csaknem minden recept úgy kezdődik, hogy az adott ételhez mennyi lisztet kell hozzáadni, ezért a gluténmentes étkezésre való átállás minden család számára kifejezetten nagy kihívást jelent. Ezt a saját bőrén is tapasztalta Virágh Hajnalka életmód-tanácsadó, terapeuta, akinek mentorprogramja ma már sok családnak segít átlátni, hogy mit tehetnek nap mint nap, hogy könnyebb legyen együtt élni az ADHD-val. Segít abban, hogy a főzés ne rémálmot, hanem pozitív élményt adjon! Nyolc reggeli, nyolc leves, nyolc főétel és nyolc desszert gluténmentes receptjét tartalmazza Virágh Hajnalka most hétfőn megjelenő mesekönyve, a Mesés receptek gluténmentesen.