Eszébe ne jusson többé lemosni a nyers húst sütés előtt - javasolják a szakemberek

A húst megmossuk, lehártyázzuk - így kezdődik rengeteg recept, amelyben húsételek elkészítéséről regélnek, mielőtt rátérnének arra, hogy a hagymát üvegesre pirítjuk. Az egészségügyi szakemberek épp az ellenkezőjét javasolják: legyen szó szárnyasokról, disznóról, marháról vagy birkáról, a hús megmosása szerintük egyértelműen növeli az ételmérgezések valószínűségét. Erre figyelmeztet a Brit Egészségügyi Szolgálat, az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium Ételbiztonsági Felügyelete egyaránt.

Bővebben...

Forró boros italok, hideg estékre házilag

A hideg téli napoknak nincs is alkalmasabb megkoronázója egy jól fűszerezett forralt bornál - főként ha egy kis belső felmelegedésre vágyunk. Legyünk kint, a vásáron a csípős hidegben, egy hangulatos kocsmában vagy otthon, ahol saját ízlésünk szerint készíthetjük el ezt a forró italt. Abból a borból, amelyiket szeretjük, kicsit édesebbre, vagy akár savanykásabbra főzve, menet közben meg-megkóstolva, hogy a végeredmény ne legyen csalódás. Előre elkészített, zacskózott fűszerkeverék nélkül.

Bővebben...

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti