A Föld Napját minden évben április 22-én ünnepeljük. Ezen a napon különféle eseményeket szerveznek világszerte, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megőrzésére.

A Föld Napja alkalmából a XVI. Kerületi Önkormányzat, az Erzsébetligeti Színház és az Öt Falu Egyesület fotópályázatot hirdet.

Hamarosan itt a tavasz, mely remek alkalmat kínál egy-egy sétára, kirándulásra. Erdőn, mezőn, tó és patakparton, dombokon, völgyekben járva előkerülnek a fényképezőgépek, mobiltelefonok, hogy megörökítsünk egy-egy pillanatot. Szerencsések vagyunk, mert nálunk a XVI. kerületben minden megtalálható! Megannyi szépség és érték rejlik közvetlen környezetünkben.

Mutassuk meg, hogy milyen is a mi Kertvárosunk!

A pályázatra minimum 1, maximum 3 db képet várnak: jpg formátumban, 5 MB méretű mellékletként, lehetőség szerint minél nagyobb felbontásban! Minimum 5 Mpixel,  2592 x 1944 pixel vagy 450 * 300 cm-es méret esetén minimum 300 DPI felbontásban.

A legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek az Erzsébetligeti Színház Folyosó Galériájában, melyet ünnepélyes keretek között 2017. április 22-én nyitnak meg, ahol átadják a nyerteseknek járó díjakat is.

A képeket 2017. március 26-ig várjuk Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre „Kertvárosom” tárggyal.

Kérjük, hogy a képeket olyan címmel ellátva, és az alkotót feltüntetve küldjék, amellyel a kiállításon megjelentethető!

Közönségszavazásra, illetve a teljes pályázati anyag megtekintésére a „Kertvárosom Fotópályázat” Facebook oldalon van lehetőség, melyre minden beküldött anyagot feltöltünk. A fotópályázat Facebook oldala nyilvános, mindenki által megosztható. A kiállítás megnyitó, illetve a Föld Napi rendezvény részleteit ezen az oldalon is megtalálhatják. Kérjük az üzenetbe beleírni a kép készítésének helyét és címét, amellyel beazonosítható, hogy a XVI. kerületben készült. A fotók készülhetnek digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal. A fotó lehet a pályázó által szerkesztett, az élesség- és a tónusértékek korrekciója szintén megengedett.

Nevezési díj: nincs

Díjazás:

A díjazott fotók készítői oklevelet nyertes pályaművük nyomtatott vászonképét és értékes ajándékokat kapnak. A közönségdíjat, a „Kertvárosom Fotópályázat” Facebook oldalra feltöltött legtöbb lájkot kapott fotó kapja. A díjat nyert illetve a zsűri által választott fotók szerepelhetnek majd a XVI. Kerületi Önkormányzat által készített füzetcsomagokon, amelyeket a XVI. kerületi alsó tagozatos tanulók ingyen kapnak az Önkormányzattól.

További információ:

Szabó Patrícia
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.