VINGARDIUM BORLIGET – van új a nap alatt

Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-án megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes borkurzus és számos élmény vár a vendégekre. Este pedig fergeteges koncertek várják a bulizni vágyókat.
vingardiumbor

FÓKUSZBAN A BOR

Tokaj? Villány? Balaton? Most egy hétvége alatt szinte az összes borvidék közül választhatunk, hiszen 30 borászati kiállítót vár a fesztivál. A magyar borvidék számos tájáról érkeznek neves és elismert borászatok, de mint mindenben, itt is szeretnénk pár érdekességgel szolgálni.  A „nagy boros” nevek mellett bemutatkoznak kisebb, de minőséget képviselő borászatok is. A teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi,  Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások.

KONCERTEK

Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars….mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops.
Szeptember 2.: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars
Szeptember 3.:  The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera

GASZTROSÉTÁNY

Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek…
A gasztrosétányon finomságok tárháza vonul fel, többek között találkozhatnak Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatják az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. A Budapest Bakering finom BKV kocsijai is begurulnak a Vingardiumra. A Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

GYERMEKLIGET

Ezen a fesztiválon igen hangsúlyos a gyermekprogram kínálat, hogy megvalósulhasson egy olyan családi forma, ahol a szülő és a gyermek is jól érzi magát. Ide akár lehet hozni rollert vagy görkorit is, hiszen az Erzsébetliget gyönyörű sétánya erre is alkalmas.

A kínálatban az ÖKO játékok célja bemutatni olyan kreatív ötleteket, mellyel a háztartási hulladék, újrahasznosításával játékká vagy ismét használatos tárggyá alakítható! A GIBBON SLACKLINES csapata segítségével belekóstolhatunk a kötéltáncosok életébe, de sokkal veszélytelenebb módon.   A MÁLNA ZENEKAR előadóművészekből és zenetanárokból álló budapesti együttes, mely gyermekeknek tart interaktív koncerteket – őket szombat délelőtt lehet majd látni, hallgatni. A HINTAYO olyan interaktív művészeti alkotás, amely felemelő és kacagtató, gondolatébresztő ősi élményt nyújt, akár felnőttek számára is.

EGYÉB

Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal és függőágyakkal, fényfestés, IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-ek vezetésével, fotófal stb.

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

  • A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS DÍJMENTES! Kóstolás csak fesztiválpohárból!

A standokon a vendégeket kizárólag VINGARDIUM pohárban szolgálják ki!
A pohár ára 1600 Ft, XVI. kerületi lakosoknak 1300 Ft (lakcímkártya felmutatásával), mely tartalmazza a poharat, és két kóstolókupont. Bizonyos szolgáltatások kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetőek igénybe! Pohárvásárlási lehetőség a pohárpontokon! A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a borászatoknak.

NYITVA TARTÁS
Péntek: 14:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00

HELYSZÍN
Budapest, XVI. Erzsébetliget

Tömegközlekedéssel megközelíthető: Az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található.

Örs vezér teréről közvetlen buszjárat indul a fesztivál helyszínére (IKARUS nosztalgiajárat)

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti