Az IKEA visszahívja a CHOKLAD MÖRK 60%, 100 g-os táblás étcsokoládét és a CHOKLAD MÖRK 70%, 100 g-os táblás étcsokoládét a termékcsomagoláson elégtelenül feltüntetett tej- és mogyorótartalom miatt. Az IKEA továbbá hat újabb csokit von még ki a forgalomból, melyek a mogyoróra és mandulára érzékenyeknél allergiás tüneteket válthatnak ki. A vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát.

„Az IKEA felhívja a figyelmét mindazoknak, akik CHOKLAD MÖRK 60%-os és CHOKLAD MÖRK 70%-os kakaótartalmú étcsokoládét vásároltak, hogy a termék összetevői között megtalálható tej és mogyoró jelenléte elégtelen módon lett feltüntetve a termékcsomagoláson. Az IKEA kiemelt fontosságot tulajdonít a biztonságnak, ezért az összes ilyen csokoládénak beszüntette az árusítását. Mindazonáltal a csokoládék biztonsággal fogyaszthatók mindazok számára, akik nem allergiásak a tejre és a mogyoróra"- írják a közleményben.

A csokoládék csomagolásán nincs megfelelően feltüntetve az allergéntartalom, a csomagolásokon csupán a "tartalmazhat" szó szerepel. Az információ így félrevezető lehet, ezért az IKEA valamennyi piacán visszahívta azokat.

A tejre vagy mogyoróra allergiás, vagy bármilyen más módon érintett vásárlók visszavihetik az adott termékeket bármelyik magyarországi IKEA áruházba, ahol visszakapják azok teljes vételárát.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti