Gardenexpo és Orhideaünnep 2017

A kertért csak rajongani lehet! Jöjjön el családjával Magyarország legnagyobb kerti életmód kiállítására, töltődjön fel ötletekkel, nyerjen ihletet és alkosson olyan kertet vagy teraszt magának, amiben mindig, mindenki mosolyog!

Bővebben...

Rossz hír allergiásoknak: kezdődik a parlagfűszezon

Augusztus elején országszerte megjelent a parlagfű virágpora, a hónap második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó mennyiségben lesz jelen a levegőben - írja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Bővebben...

Kertlap: gyógynövény alapismeret tanfolyam

A kezdetek- Máthé Ákos professzor úrral

Gyógynövény tanfolyamunk volt az első, amit megvalósítottunk a hobbikertész klub tevékenysége sorában. Több mint 10 éve is annak, hogy Máthé Ákos professzor úrral ( nyugalmazott egyetemi tanár, a Magyar Gyógynövény Szövetség és Terméktanács elnökségi tagja), útjára indítottuk. Akkor még a Kossuth téren, a Magyar Agrártudományi Egyesület (MAE) égisze alatt a Kertészeti Társaság egyik programjaként. A tanfolyamot öt alkalmasra terveztük, csupa “tantermi” óra. Mégis nagy volt az érdeklődés. Később, amikor más programokkal is bővült a hobbikertész klub palettája, a gyógynövény tanfolyamon mindig telt ház volt.

Kertlap:  http://kertlap.hu/gyogynoveny-alapismeret-tanfolyam/

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti