Október 23-án 13:00 és 16:00 óra között csokikostólással egybekötött, Árpádföld nevezetességeit bemutató túrát szervez a Kertvárosi Időutazó.

A részletes program a következő:

A történelmi érdekességek (Árpád-kori temető emlékhely, Szent Anna templom, Tóth Ilona 56-os mártír szobra) megismerése közben félúton betérünk a csokimúzeumba, ahol megkóstolunk néhány ínycsiklandó finomságot.
Miközben lebegünk a tömény csokiillatban, számos régi csokipapírt, díszdobozt és a Tibi-plakáthoz hasonló korabeli szépséget látunk, no meg az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát.
Séta közben hallunk arról, milyen nehézségek közepette épült ki egy település a XX. század első felében, látjuk a kontrasztot az új lakóparkok és a régi negyed közt.
A séta Tóth Ilona 1956-os mártír medika születésnapján zajlik, mely egyben nemzeti ünnepünk, így a séta végén megtekinthető a nemrég nyílt Tóth Ilonka emlékház. (Csak a séta idejére nyit ki e napon. Nyitvatartás más napokon: https://www.bp16.hu/intezmenyek/kertvarosi-helytorteneti-es-emlekezetkozpont )

A 3 órás SÉTA DÍJA: 1900 Ft, diákoknak, gyerekeknek, nyugdíjasoknak 1600 Ft.
A sétát 6 év felettieknek ajánljuk! A Tóth Ilonka Emlékház 12 év felettieknek javasolt.
ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK, elsősorban emailben, ekkor derül ki az indulási helyszín: kertvarosiidoutazo@gmail.com 0620/9310-800
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: csütörtök 20.00 óra