2017. június 12-én, hétfőn 18 órakor a XVI.kerületi Krisztina Szálloda (1163 Budapest, Veres Péter u.79.) nagytermében, a 88. Ünnepi Könyvét eseményeihez kapcsolódva bemutatják Gazda József Magyar Örökség, Tamási Áron és Bethlen Gábor díjas székelyföldi író, A Golgota útján című legújabb könyvét.

A könyvbemutató során a jeles szerzővel Szakács Gábor újságíró beszélget.

A vörös holokauszt még ma is tabu. Be van seperve valahová egy hatalmas szőnyeg alá. Csak egy nevet ismer vagy emleget a világ az emberiség hóhérai közül: a Hitlerét. S a Lenin, Sztálin és Trockij bűne, a Bérija és Blohin bűne, az emberiség eme hóhérainak bűne nem bűn. Vagy a Kun Bélák és Szamuely Tiborok, a Rákosi Mátyások és Kádár Jánosok, a Gh. Gheorghiu-Dejek, Honeckerek és a többi kommunista bűnöző bűne sem bűn. Takaró boríttatik szörnyű tetteikre, s miközben ma is szolgálatban álló utódaik átfestett cégtábláik mögé rejtett silány lényüket továbbra is ott mutogatják a világpolitika színterén, ama képzeletbeli takaró sarkait huzigálják kinnebb és kinnebb, hogy a szörny-idők igazi mivolta tovább is rejtve maradjon.
Próbáljuk hát legalább fellebbenteni azt vagy azokat a takarókat. És próbáljuk felvillantani az emberiség legszörnyűbb bűnöseinek a bűnét. A Vörös Pokol bűnét. Melyre már vagy még mindig csak az emlékezés utal. Azok emlékei, akik túlélték azt, és nem vitték emlékeiket a sírba.
„A Golgota Útján” című kiadvány az emlékező történelem műfajába tartozó kötet, melyet a sorsunkat, sorstragédiánkat további részleteiben megismerni, és azt nem feledni akaró olvasóknak ajánljuk, amely szám szerint több mint négyszáz ember sorsán, emlékein jeleníti meg a Gulág-jelenséget, a Magyar Gulágot.
Csupa-csupa megcsonkított sorsú embert szólal meg, a kor áldozatai...

A könyv a helyszínen megvásárolható.