Most hétvégén (20-án és 21-én) 22. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében. Az ingyenes rendezvényen több mint 120 múzeum vesz részt.

Az idei fesztivál témája a magyar múzeumi világ és a kert, a zöldterületek megóvása, a környezettudatosság kapcsolatára épül, a mottó: Múzeumok a kertben – kertek és múzeumok. 

A programok között szerepel majd a Műtárgysétány, melyre negyven intézmény küldött tárgyakat, de a vállalkozó kedvű látogatók a Tudássétányon is elindulhatnak, hogy a művészet, az irodalom és a természet témaköreiben tesztelhetik tudásukat.

Egész nap gyermek és felnőtt programok várják a fesztivál látogatóit, az előadók között lesz például a KEREKES BAND, a VODKU, a Lóci Játszik, a Group'n'Swing, vagy a Makám is. 

Szombaton, a Múzeumok Európai Éjszakájának napján kiosztják a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

A majális mindkét napján reggel 9 és este 10 között lesz nyitva a múzeumkert, a múzeum reggel 10 és este 10 óra között várja az érdeklődőket.