Daróczi Zoltán nem mindennapi tettre szánta el magát. A postai kézbesítőként dolgozó ember a két ünnep között, december 28-án ételosztást szervez a kerületi nagycsaládosoknak, munkanélkülieknek, létminimum alatt élőknek és kisnyugdíjasoknak. És ezt már nem először teszi.

A rendezvény helyszíne december 28-án 11.00 – 15.00 óra között a jól bevált Legenda Sörfőzde Center lesz. Köszönhetően annak, hogy a Zoli postás missziójának egyik legfőbb támogatója a kerületi kézműves sörfőzés elindítója, Kovács József Olasz, aki nemcsak helyet szokott adni a programnak, hanem az ebéd elkészítését és egy-egy pohár sör vagy üdítő finanszírozását is magára vállalta. De nemcsak ő, hanem Zoli postás más ügyfelei is be szoktak szállni a programba, melynek köszönhetően a rászorulók a finom ebéd mellé idén is fognak egy-egy élelmiszercsomagot is kapni.

Az ügyfeleim által összeadott bevételből egy kerületi csonka családot fogunk támogatni – mondta az ételosztó postás. – A Mátyásföldön élő anyuka egyedül neveli beteg kislányát, akit egy speciális budai iskolába hord minden nap. Emiatt az anyuka csak négyórás, többnyire alkalmi munkát tud vállalni. Az államtól kapott támogatás összege havonta 98 ezer Ft, a lányka iskoláztatása pedig majdnem ennyibe, havi 80 000 Ft-ba kerül! Vállaltam, hogy jövőre kifestem a családi házukat – persze, csak, ha az egészségem is engedi –, melyet több mint tíz éve nem tudtak kifesteni, és, ha minden jól alakul akkor még a kislánya iskoláztatásába is be fogok tudni segíteni anyagilag.
     Az idei karitatív akcióba az egyik korábbi program kedvezményezettje, Jánoki Márió is besegít majd, aki örömmel vállalta, hogy a két évvel ezelőtt Zoli postás segítségével vásárolt zongorájával egy kis koncertet ad a finom ebédhez. Az ételosztás mellett idén is lesz majd ruhaosztás, melynek eddig minden évben óriási sikere volt. A szervezők pedig ígérik, hogy akik nehezen tudnak mozogni, azoknak idén is segítenek majd az ételosztás helyszínére és onnan haza jutni.

Az ételosztás helyszínét, a Legenda Sörfőzde Centert (1163 Bp. Kövirózsa utca 8.) a 44-es, 45-ös, 276-os és 277-es buszokkal lehet a legkönnyebben megközelíteni. A buszokról a Lándzsa utcai megállóban kell leszállni, majd a lakótelepen mindig jobbra tartva végül átvágni a játszótéren, és már ott is vannak.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti