Balog Zoltán részvételével 500 kilométeres jótékonysági futás indult kedd reggel a főváros XVI. kerületéből Kárpátaljára. Az akcióval a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza a nagydobronyi Irgalmas Samaritánius Református Gyermekotthon lakóit segíti adományokkal, egészségügyi szűréssel.

A Bethesda kórház futóit a gyermekotthonban Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége fogadja szeptember 29-én, a szakemberek a helyszínen száz gyermek egészségügyi szűrését végzik el. Az akcióhoz rajzpályázat kapcsolódik, a nyertes az osztályával három napot tölthet el Kárpátalján.

Az 500 kilométeres futás, a célba érkezés után adományokat adnak át, és a nagydobronyi otthonban hatvan leánygyermekének szűrését, valamint a ráti katolikus otthon lakóinak szűrését végzik el.

A kórházból két gyermekneurológus, egy gasztroenterológus, egy gyermekpulmonológus, egy gyermekkardiológus, egy sebész, két radiológus, egy fül-orr-gégész és három gyermekgyógyász szakorvos lesz ott, a vizsgálatokhoz a két ultrahangkészüléket és az EKG-készüléket a jótékony futók viszik magukkal.

Akinél valamilyen betegséget diagnosztizálnak, annak a gyógyulásáról is gondoskodni fognak.

Arra kérték a gyermekeket, rajzolják le, szerintük hogyan lehet segíteni egy másik, nehéz körülmények között nevelkedő gyermeken. A rajzokat a futás során személyesen veszik át a gyerekektől, akikkel együtt is futnak. Az alkotások közül a nagydobronyi otthon gyermekei választják ki a legjobbat, a nyertes rajzoló osztályával három napot tölthet el Kárpátalján.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti