Hideg szél és eső verte a Cinkotáért Közhasznú Egyesület épületén a Kulturális Örökségi napok 1999-ben kapott zászlaját. Szerencsére a Csömöri Zeneiskola fúvószenekarának fiatal tagjai, illetve Szabó Péter karnagy, nem ijedtek meg. A fiatalok hatalmas sikert arattak a Cinkotai Kultúrház udvarán játszott indulókkal, illetve világhírű filmzenékből összeállított egy órás térzenéjükkel, melyet nagy létszámú közönség hallgatott meg.

Az ünnepség a Kultúrház nagytermében folytatódott ahol Dernovics Mihály az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A kiállítás a Kulturális Örökségi napok rendezvénysorozat részeként a 150 éves Kiegyezés Cinkotai vonatkozásait mutatta be. Apostol Ágnes kerámia, Terényi István festőművész és ifj. Terényi István grafikus munkái mellet a Cinkotaiakról készült fotósorozat alkották a kiállítás anyagát.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő a kiegyezésről tartott előadást. Kovács Péter polgármester a Cinkotáért Közhasznú Egyesület által kiadott 2018-as képzőművészeti naptárt mutatta be. A művészeti kiadványt a Terényi család alkotásai és a hirtelen elhunyt Nyirfalvi Károly versei a hónapokhoz illeszkedve alkotják.

Dr Kelényi István művészettörténész, a tőle megszokott hiteleséggel és történelmi vonatozásokkal tűzdelt előadásával nemcsak Deák Ferenc portréjáról tett említést, hanem a kalendáriumok, naptárak keletkezéséről is.

Szász József alpolgármester vezetésével a kiállítás megnyitásán részt vett a német testvérváros küldöttsége is, akik a fotók segítségével Cinkota szlovák hagyományaival ismerkedtek.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

 

Ez is érdekelheti