Dr. Szabó Irén nyugdíjba vonulása után 2016.december 1-jétől Dr. Erdélyi Szilviusz vette át a XVI.kerületi Hősök terén található háziorvosi praxist. A Polgárdiból származó, hamarosan a Kertvárosba költöző doktort nem érdekli a hálapénz, szerinte a betegekkel való személyes kontaktus és az alaposság a legfontosabb feladata.

- Miért a gyógyítást választotta hivatásának?

Tanárszülők leszármazottjaként reál középiskolába jártam Székesfehérvárott, majd érettségi után jelentkeztem a budapesti Semmelweis Egyetemre, ahol 2006-ban végeztem. A kémiát és a biológiát kimondottan szerettem, így 16 évesen elhatároztam, hogy orvos leszek. Tudásomat mindenképpen gyakorlatorientáltan szerettem volna kamatoztatni, az elméleti orvostudományok jelentős részét nagyon kedveltem, de sosem tudtam elképzelni, hogy ne gyógyító orvos legyek.

- Hol tevékenykedett korábban?

2008-ig háziorvosi rezidensként dolgoztam dr. Schramek József mellett a VIII. kerületben, majd 2009 és 2015 között a rendőrség kötelékében gyógyítottam a területi ellátási kötelezettség nélküli önálló praxisomban. Ezt követően a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz kerültem mint ellenőrző főorvos, ahol az orvos szakmai és módszertani ellenőrzési részleg teendőit láttam el.

- Miért költöznek a Kertvárosba?

A XVI. kerületben szintén háziorvosként dolgozó dr. Patkó Katalin a rendőrségen munkatársam volt. Ő beszélt arról, hogy mennyire barátságosak itt az emberek, kisgyerekeknek megfelelő a környezet és az egészségügyi ellátás is jó.

- Mit várhatnak Öntől a XVI. kerületi páciensek?

Empatikus orvosnak tartom magam, a betegségek gyógyítása mellett próbálok elegendő időt szentelni annak, hogy életkörülményeiket is minél jobban megismerjem, és ennek megfelelően alakítsam a munkaidő-beosztást. Amikor eljönnek hozzám, alaposan kikérdezem őket, és csak azután állítom fel a diagnózist, mivel szerintem az első az alaposság. Minden kérésnek igyekszem eleget tenni, amelyben nagy segítségemre van Nemes Károlyné, vagyis ahogy mindenki ismeri, Marietta nővér, aki több mint 30 éve dolgozik a körzetben és jól ismeri a betegek mindennapjait is.

- Szabadidejében mivel foglalkozik?

A legtöbb időmet igyekszem a gyermekeim társaságában tölteni, máskor a barátaimmal szoktam kártyázni kikapcsolódásként. Sportolni is nagyon szeretek, főként teniszezem.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti