Először rendőrökkel, majd szippantós kocsival próbálta a 16. kerületi rendelőintézet vezetője megakadályozni az Együtt politikusát, Vajda Zoltánt és a párt aktivistáit abban, hogy az intézet előtt gyűjtsék az aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpia-ellenes népszavazási kezdeményezésére. - írta a párt a Facebookon.

Az intézetvezető arra hivatkozva hívta rá a rendőröket az Együttre, hogy akadályozzák a mentők ki- és bejutását az intézetbe. Miután a rendőrök megbizonyosodtak róla, hogy az Együtt aláírásgyűjtő pultjai senkit nem zavarnak, az Együtt aktivistái a helyszínen maradtak. Az intézetvezető most duguláselhárításra hivatkozva hívott egy szippantós kocsit a helyszínre, de még az így keletkezett iszonyatos bűz sem tántorította el az aktivistákat, hogy folytassák az aláírásgyűjtést.

A kerületi önkormányzat ezt máshogy látta. Íme az önkormányzat közleménye az esetről:

"A XVI. Kerületi Önkormányzat felháborodással értesült arról, hogy az Együtt helyi önkormányzati képviselője Vajda Zoltán és aktivista csapata hétfőn reggelre megszállta a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat bejárati útvonalát.

A csoport elállta az épület főbejáratához vezető utat és erőszakos, agresszív módon olimpia ellenes aláírásokat gyűjtöttek, a velük szóba nem állókra pedig gúnyos, cinikus megjegyzéseket tettek.

Az Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy egy csoport, bármilyen ürüggyel (aláírásgyűjtés) akadályozza a zökkenőmentes kerületi betegellátást. Az önkormányzathoz egész délelőtt érkeztek a panaszok az orvosoktól, a szakdolgozóktól és a kerületi betegektől.

Sajnálatos módon nem először mutatkozik meg a XVI. kerület életében Vajda Zoltán erőszakos, agresszív, pökhendi viselkedése. Korábban egy fideszes képviselőnőre tett nagy nyilvánosság előtt oda nem illő megjegyzéseket, majd egy másik, kismama képviselőnőt követett az utcán.

Most meg paranoiája odáig terjed, hogy azt terjeszti, csak miatta rendeltek szippantós autót a Szakrendelőhöz. A valóság az, hogy a Szakrendelő bizonyíthatóan napokkal korábban megrendelte a dugulás elhárításra a „szippantós” autót, annak semmi köze Vajda Zoltán akciójához, csupán annyi, hogy Vajda a tisztítónyíláson tartózkodott, így a szakemberek nem tudták a munkálatot elvégezni, ezért megkérték, hogy fáradjon odébb és tevékenységét picit távolabb folytassa.

Felszólítjuk Vajda Zoltán önkormányzati képviselőt és aktivista csapatát, hogy ne akadályozzák az egészségügyi ellátás üzemszerű működését, önös politikai érdekből, ne vegzálják a betegeket és nyugodt kertvárosunk életét felforgató tevékenységüket hagyják abba. "

Mindenki döntse el ezekután, hogy vajon kinek van igaza.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti