Befejeződött a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakaszának márciusban kezdődött felújítása.

A felújítás során megújult a teljes útszakasz felülete, a járdák, valamint a járdaszegélyek. A gyalogosok védelméért a György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban középszigetes gyalogátkelőhely létesült, valamint az autósok részére újabb parkolóhelyeket alakítottak ki.

A Csömöri út felújított szakaszán nyolc méter széles aszfaltburkolatot építettek és a vízelvezetési rendszer is megújult, az árkok helyén zárt csapadékcsatornát létesítettek. Az út mindkét oldalán párhuzamos parkolósávok létesültek, valamint az út mellett található házak könnyebb megközelítése érdekében a kapubejárókat is átépítették.

A György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban a már meglévő gyalogos átkelőhelyen a gyalogosok védelméért középszigetet alakítottak ki, valamint a felújított szakaszon átépültek a járdák.

A Szlovák úti csomópont kapacitásának növelése érdekében egy önálló jobbra kanyarodó, valamint egy egyenes és balra kanyarodó sávot alakítottak ki. A felújított szakaszon új közvilágítási oszlopokat telepítettek, a rossz állapotban lévő fák helyett pedig újakat ültettek - írja a BKK.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti