Az Árpád Népe Hagyományőrző és Sport Egyesület fő célkitűzése dicső magyar kultúránk ápolása, terjesztése. Az íjászat és a magyar kultúra megismertetése és népszerűsítése minden korosztálynak, versenyek, táborok, bemutatók, nyílt napok szervezése.

Az Árpád Népe Hagyományőrző-, Kulturális- és Sport Egyesület 2003-ban alakult.

Egyesületünk a IX.-X. századi harcosok tudására alapozva jött létre, azzal a céllal, hogy minél jobban megismerjük, megéljük őseink életét.

Hagyományaink szélesebb körű ismeretére tesszük a hangsúlyt, így foglalkozásainkon, rendezvényeinken nemcsak a harci ismeretekkel találkozhat az érdeklődő. A harci technikákon kívül foglalkozunk a kézműves mesterségekkel, népzenével, néptáncal, népi énekekkel, gasztronómiával, történelmi bemutatókkal, népi ügyességi- és gyermek játékokkal és sok minden mással, ami a népi kultúrához kapcsolódik

Mindezekkel már több, mint egy évtizede foglalkozunk nagy sikerrel, folyamatosan fejlődve, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk képviselni kultúránk ezen részét.

Az évek során rendszeres foglalkozásainkon rengeteg gyermekkel és felnőttel dolgoztunk már együtt. Egyesületünk több száz sikeres rendezvény szervezésén és lebonyolításán van túl, amelyek legtöbbjére rendszeresen visszavárnak.

Várunk mindenkit szeretettel fejlesztő foglalkozásainkon, hagyományaink tükrében (Jurta Palota foglalkozások). Szeretnél kardforgatást tanulni, vagy megtanulnál bánni az íjjal? Érdekel a magyar kultúra és a kézművesség akkor köztünk a helyed!   Gyere és csatlakozz hozzánk!

Helyszín: Bíbolakuckó, XVI. kerület, Erik u. 4.

Programok:

  • Minden szerdán 16:30-18:00 között rendszeres Jurta Palota foglalkozások.
  • Őszi Családi Vigadalom ingyenes hétvégű programunk. Egyesületünk minden hónapban megrendezi hétvégi nyilvános programjait, ahol családias légkörben tölthetünk el egy kellemes közös délutánt. Lesz majd kézművesség, táncház, vívás, társasjátékozás, népi játékok, mesemondás és sok más érdekesség. Az eseményt batyus bál jelleggel rendezzük meg, de egyesületünk zsíros kenyérrel és szörppel is kedveskedik látogatóinknak. A belépés Díjtalan!

További információk:

Urbán Péter
06/20 473-59-63 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: http://arpadnepe.wixsite.com/arpadnepe

 

 

 

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti