Meghalt Lantos Antal helytörténész, számos kertvárosi helytörténeti könyv szerzője - tette közzé oldalán a Kertvárosi Időutazó:

"LANTOS ANTAL, a Kertváros legnagyobb „időutazója”, a helytörténet doyenje 2018. március 27-én ÖRÖKRE ELUTAZOTT.  

88 éves korában is szellemileg frissen alkotott, szeretett szülőföldje, Rákosszentmihály históriáján dolgozott. 16 év alatt mintegy 50 könyv került ki a keze alól a 16. kerület múltjáról. Ez elképesztő rekord! Neki köszönhető, hogy otthona lett a helytörténeti gyűjteménynek egy mátyásföldi villában. Több száz cikk a helyi lapokban és több tucat kiállítás kötődik hozzá. Irányításával közel 200.000 digitalizált dokumentummal gyarapodott a helytörténeti kincsestár. 
Lobbierejének köszönhetően az elmúlt másfél évtizedben az említetteken túl volt anyagi keret a diák „időutazásokra”, a helytörténeti oktatásra és a vetélkedőkre.

Hatalmas szervező volt, fáradhatatlan kutató, egyéni stílusú író, jó humorú, bölcs ember. Munkatársam, mentorom, támogatóm volt az elmúlt két évtizedben.

Minden kitüntetést megkapott, csupán a díszpolgári elismerés hiányzott a palettáról… Szép gesztus lenne, ha konferencián emlékeznénk meg munkásságáról: kiállítással, kiadvánnyal, személyes emlékek felidézésével.

Bármikor rá lehetett csörögni: „Tóni bácsi, hogy is volt, amikor 1929-ben…” …és minden kérdésre azonnal, fejből érkezett a válasz, nem kellett utánanéznie. Már hiába hívjuk, néma a vonal…" - írja Benedek Ágnes helytörténész a Kertvárosi Időutazó oldalán.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti