A XVI.kerületben 2016. tavaszán elindult a „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” program, melynek lényege, hogy az újszülött gyerekek után facsemetét lehet igényelni az önkormányzattól.

Facsemete iránt az a szülő és nagyszülő jelentkezhet a gyermek születését követő hat hónapon belül, aki a 16. kerületben lakik.

Ha a jelentkező tulajdonában XVI. kerületi lakóház, építési telek vagy többlakásos épületben található lakás van, akkor lombhullató díszfát vagy gyümölcsfát az ingatlanára, lombhullató díszfát pedig az ingatlan előtti zöldsávba ültethet.

Ha a jelentkező tulajdonában XVI. kerületi lakótelepi lakás van, akkor a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának munkatársa által kijelölt közterületen ültethet facsemetét.

Aki a fentiek közül egyik lehetőséggel sem tud élni, az olyan közösségi helyre ültetheti a facsemetét, amelyet az önkormányzat erre a célra kijelölt (Centenáriumi lakótelepen).

A következő faosztás ősszel lesz. Jelentkezni az önkormányzat oldaláról letölthető jelentkezési lappal lehet:

  • személyesen: Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Iroda 1163 Budapest, Havashalom utca 43. fszt. 8.
  • postai úton: Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Iroda 1163 Budapest, Havashalom utca 43.
  • elektronikus úton: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Telefonon történő jelentkezést nem fogadnak el! További felvilágosítás kérhető a 401-14-79-es telefonszámon valamint elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti