Havi 2,5 millió forint láthatatlan jövedelme van Szatmáry Kristófnak - írja a 24.hu.

A XVI.kerület országgyűlési képviselőjének az MKB két pénztárának igazgatótanácsi elnökeként összesen havi 2,5 millió forint jövedelem járna.

Szatmáryt 2016-ban beválasztották a mai nevén MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár legfőbb vezetőtestületébe, az igazgatótanácsba, és nyomban annak az elnöke is lett. Pár hónap múlva a korábban egységesen havi 20 ezer forintos tiszteletdíjat az igazgatótanácsi tagoknak 50 ezer forintra emelték, az elnöknek, vagyis Szatmárynak viszont havi 1 millió forintos tiszteletdíjat állapítottak meg. Mivel ezt nem vehette fel képviselőként, ezért lemondott róla.

2016 decemberében viszont a közgyűlés úgy határozott: a tiszteletdíj helyett kérésére köthet személybiztosítási szerződést, melynek időarányos havi díját, adó és járulék vonzatát a pénztár fizeti meg.

Ugyanaznap, 2016. december 16-án Szatmáry Kristófot beválasztották az MKB másik pénztárának, az MKB Nyugdíjpénztárnak is az igazgatótanácsába, itt is azonnal az elnöki pozícióig jutott. Itt gyakorlatilag lemásolták az egészségpénztári forgatókönyvet: Szatmáryt a nyugdíjpénztárnál is 1 millió forint illette meg havonta úgy, hogy a javára ilyen összegű biztosítást köthet a pénztár.

Egy év múlva, 2017. november 1-jétől aztán felemelték a nyugdíjpénztárnál a Szatmáryt megillető, biztosítási jövedelem összegét havi 1,5 millió forintra. Emellett a nyugdíjpénztár évente maximum 2 millió forint értékben állja Szatmáry utazásait, szállását, parkolási díját, taxizását, reprezentációs kiadásait.

Mindezeknek nincs nyoma Szatmáry Kristóf képviselői vagyonnyilatkozatában a jövedelmek között.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti