A 3-as metróvonal jövő hónapban kezdődő felújításához kapcsolódóan hétfőtől várhatóan november 5-ig időszakos "mozgó terelések" lesznek a pótlóbuszok közlekedését segítő forgalomtechnikai eszközök telepítése miatt.

Az Újpest-Központ-Árpád út, István út, Váci út, Bajcsy-Zsilinszky út, Üllői út, Kőér út, Vak Bottyán utca - Kőbánya-Kispest útvonalon mindkét irányban a szélső sáv forgalmát korlátozzák szakaszosan.

A felújítás első szakasza novemberben kezdődik az Újpest-Központ - Lehel tér közötti szakasszal. Az itteni munka várhatóan egy évig tart. Ebben az időszakban a 3-as metró a reggeli üzemkezdettől estig a Lehel térig közlekedik, esténként és hétvégén pedig a teljes vonalon pótlóbusz szállítja az utasokat.

Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti metrószakaszon kizárólag alacsonypadlós, klimatizált, csuklós metrópótló buszok közlekednek, amelyek érintik a lezárt metróállomásokat. Egyes pótlóbuszok nem Újpest-Központig, hanem egészen az Árpád Üzletházig közlekednek.

A pótlóbuszok gyorsabb haladását, előnyben részesítését a teljes vonalon buszsávokkal, illetve egyéb forgalomtechnikai beavatkozásokkal segítik.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti