A Hungaroringen július 27. és július 30. között rendezik meg a Forma 1 Magyar Nagydíjat. A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók,a környék forgalma jelentősen megnő.

A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján –  július 27., csütörtök reggeltől július 31., hétfő reggelig – megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kapják vissza a tulajdonosok. 

A rendezvény ideje alatt a következő forgalmirend-változásokra számíthatnak:

  • Szilasligeten a József Attila úton a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől, a 3-as főút irányába közlekedhetnek a járművezetők.
  •  Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén kétirányú lesz a közlekedés, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.  A fenti utakra becsatlakozó mellékutcákban forgalomszervezés nem lesz.
  •  A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni. 
  • Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében egy ideiglenes kihajtót nyitnak meg, innen a Kerek tó felé közlekedhetnek az autósok. Vasárnap délután, a futamot követően Budapestre az ideiglenes kihajtón keresztül és az M31-es autópályán is eljuthatnak.
  •  Az Autós Mozinál lévő kemping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, azonban a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (a 7-es és a 6-os kapu felé) csak egy irányba lehet közlekedni délután 15 óráig,  majd ezt követően megfordul a forgalmi rend.
  • A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu felől csak a Hungaroring főbejárata felé közlekedhetnek, valamint a 7/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába. 
  • A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya irányába a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután pedig onnan kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.
  •  A versenyt követően a 8-as és a 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a járművezetők a főváros irányába.
  •  Vasárnap délután – a versenyt követően – a járműforgalom elől lezárják a Kerek tó és a Templom tér közötti útszakaszt. Ebben az időszakban itt kizárólag a gyalogosok közlekedhetnek a Templom tér, illetve a Dózsa György út irányába, ahonnan a menetrend szerinti buszjáratok indulnak vissza a fővárosba, valamint a mogyoródi HÉV állomáshoz.
  •  A Kerek tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni. Egyrészt az M3-as autópálya felé haladhatnak, valamint a víztorony irányba, Szilasliget felé.  A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség a Pince sor - Somlói út útvonalon keresztül biztosított.

Idén a boxutca látogatása 16 órától 18 óráig tart! A boxutca látogatásra érkezők a pályára a 8-as kapun juthatnak be 17 óra 30 percig.

A bűncselekmények megelőzéséért a látogatók a járműveiket minden esetben zárják be, az utastérben értékes tárgyakat, műszaki cikkeket, iratokat ne hagyjanak.

A 7-es és a 8-as kapuknál ingyenes értékmegőrzőkben helyezhetik el azokat a tárgyakat, amelyeket a pálya területére tilos bevinni.

A versenypálya közelében július 27. és július 31. között ideiglenes rendőrőrs működik - írja a police.hu.

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti