Május 31-én, szerdán 14 órától a mentősök demonstrációt tartanak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt, mivel a kormány által korábban megígért 60 százalékos béremelést nem kapták meg.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ugyanis csak tízszázalékos többletről és azt is csak januárra időzítve beszélt. A kormány ezzel a cselekedetével átverte a mentősöket a „béremelésnek” nevezett kegyelemkenyérrel és újabb üres és hazug ígéretek tömegével.

Az életünket mentő, borzalmas létszámhiánnyal küzdő, elhivatott szakemberek megalázása jól tükrözi a rezsim aljasságát, valamint a betegek iránti felelőtlenségét és közömbösségét.

Ne tűrjük a munkások megalázását és átverését! Elég a tárgyalásokból és az ígéretekből! Azonnali és nagyarányú béremelést követeljünk! A kormány mindannyiunk életével játszik.

Sajnálatos tény, hogy egyetlen magyarországi, önmagát baloldalinak valló parlamenti párt sem támogatja a mentősök harcát. Hol van ilyenkor az MSZP vagy a DK? Egyedül egy parlamenten kívüli kispárt, az Európai Baloldal állt az ügy mögé. „Mentsük meg a mentősöket!” címmel kampányt indított az interneten, valamint kisebb plakátokkal és szórólapokkal demonstrál mellettük.

 

 

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti