74 évvel ezelőtt húsvét vasárnap, a pészách 6. napján kezdődött meg a magyar zsidóság gettósítása. Magyarországon ez a nap a holokauszt emléknapja. Május 13-án, vasárnap délután 16 órától indul idén az Élet Menete Budapesten, ahol a több százezer zsidó származású áldozatról emlékeznek meg. Az Élet Menete a rasszizmus ellen és a békés együttélés mellett áll ki, idén 18. alkalommal szervezték meg.

Az évente megrendezésre kerülő esemény 2018-ban is izgalmas és érdekes programmal érkezik, folytatva hagyományát a békés megemlékezésnek. A remélhetőleg ismételten tömeges menetelés mellett különleges fellépőkkel, közreműködőkkel, videóüzenetekkel készülnek.

A tervek szerint jelen lesz: Malek Andrea és Jáger Bandi, a Sabbatshong együttes, Székhelyi József, Jávori Ferenc Fegya, Müller Péter Sziámi, Kardos Dániel, Pajor Tamás, Oláh Gergő, valamint egy fantasztikus több, mint 50 főből álló gyerekkórus.

Az idei évben szerepet szánnak a programban a II. Világháború befejezésének, valamint a több ezer résztvevővel együtt szeretnék köszönteni a budapesti Élet Menete színpadán egy családot, akik közül személyesen lesz jelen a megmentett és az Izrael Állama által „Világ Igaza” díjjal elismert megmentő is.

A megemlékezés díszvendége Majgull Axelsson svéd írónő lesz. A műsorvezető, házigazda szerepére Veiszer Alindát kérték fel.

Május 13.-án vasárnap délután 16:00-kor a március 15. térnél, az Élet Menete szobornál lesz a találkozási pont, ahonnan együtt menetel a tömeg az Erzsébet hídon keresztül a Friedrich Born rakpartra.

Sok szeretettel várnak a történelem és a tolerancia menetére mindenkit, a kisgyerekektől a nagyszülőkig!

 

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti