A NAV elmondja, a disznónak melyik része lett olcsóbb:

5 százalékot kell adózni az egész vagy fél sertés, a comb, a lapocka és ezek részei, az elülső részek, a tarja, a karaj és részei, az oldalas, a dagadó és részei, a szalonna húsréteggel, a csontos lábszárhús (csülök) és a toka után.

27 százalék az áfa a fej és annak részei (pl.: fül, orr stb.), a köröm és láb (csülök nélkül), a farok, a szív, a nyelv, a rekeszizom, a nagy cseplesz, a nyak, a csecsemőmirigy, a máj, a vese, a tüdő, a velő, és a húsos csont után.

Szintén 27 százalék marad az áfa a darált sertéshús és a feldolgozott termékek, mint a kolbász és felvágottak után. A NAV azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a vaddisznónak semmilyen darabjára nem vonatkozik az áfacsökkentés.

A röfögés nulláfás.

Tálálós kérdésünk:

Ha egészben veszem a combot, 5% áfa van rajta, de ha ledaráltatom, akkor 27%. Tehát, hány kilót kell ahhoz vennem,hogy megtérüljön egy saját húsdaráló ára?  

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

 

Ez is érdekelheti