Emberek tízmilliói rohamozták meg a boltokat az Egyesült Államokban „fekete pénteken”. Az országban ez a nap már ötven éve az akciókról szól. Az a cél ilyenkor, hogy a kereskedők november végén felpörgessék, felhevítsék a karácsony előtti vásárlási lázat.

Az úgynevezett fekete pénteken Amerika-szerte vásárlók milliói rohamozzák meg az áruházakat – így történt ez az idén is. A boltok pillanatok alatt megteltek izgatott vásárlókkal, a kosarak pedig a legkülönbözőbb termékekkel: óriástévék és plüssmackók találtak új gazdára. A sorok közt nem ritkán hatalmas lökdösődés alakult ki.

Az idén is az elektronikai cikkekre vadásztak a legtöbben, időnként szinte szó szerint. Mississippiben például két nő verekedett össze a pénztárnál egy hordozható DVD-lejátszó miatt. A huzavonának végül az üzlet eladói vetettek véget.

Nem csoda, hogy sokan nehezen viselik, ha nem sikerül mindent kipipálniuk bevásárlólistáikon: már napok óta ezrek sátraznak az áruházak előtt.

A Black Friday évek óta nem múlik el sérülések, komoly incidensek nélkül. Az idén két helyen lövések is eldördültek a várakozók közelében: egy memphisi plázánál tegnap éjszaka nyitott tüzet egy ismeretlen elkövető. A kiérkező rendőrök egy sérült férfit találtak, őt azonnal kórházba szállították.

New Yersey-ben néhány órával a fekete pénteki nyitás előtt hallatszottak lövések, a tűzharcban egy férfi meghalt. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy pontosan mi állhatott a gyilkosság hátterében.

 

 

Számítógép szerviz Budapesten házhoz megy, a XVI. kerületben ingyenes kiszállással

 

Ez is érdekelheti